Waar een domeinnaam aan moet voldoen

Allereerst moet jij een keuze maken uit de verschillende extensies.

www.jouweigenwebsite.be  de extensie is .be (Belgie)

Er zijn twee soorten extensies Algemeen en Landcodes. De landcodes zo als de naam al doet vermoeden zijn extensies gebonden aan een land of streek. De algemene extensies zijn hoofdzakelijk voor websites met commerciële doelen of internationale website met een doelgroep in verschillende landen.

Algemene domeinnaam extensies

algemene domeinnaam tlds

 

Domeinnaam extensies gekoppeld aan een land

tlds gekoppeld aan een land

Afbeeldingen komen van deze pagina op wikipedia.nl

De lijst met land extensies is natuurlijk vele malen langer.

In de praktijk zijn veel domeinnamen al bezet. Richt jij op de Belgische markt en is jouw domeinnaam al bezet dan kun jij ook een .com .org of .net nemen.

Waar je op moet letten bij het uitzoeken van een domein extensie

Er zijn de afgelopen tijd een legioen aan nieuwe domeinnaam extensies vrij gegeven zo als . gent .vlaanderen .brussel .world .team.

Vraag jou zelf bij het uitzoeken van een extensie dit af, hoe vaak zie ik deze extensie terug in Google? Uiteindelijk gaan jouw toekomstige bezoekers jouw site vinden via Google.

Al die nieuwe extensies zie je maar zelden terug in Google en zijn daarom op dit moment geen verstandige keuze.

Landcodes zijn een goede keus maar jij ziet in de Duitse versie van Google geen sites die eindigen op .be. Kies daarom enkel de landcode van het land waar jouw doelgroep zich bevind. Aangezien deze site in het Nederlands is geschreven ga jij je waarschijnlijk richten op de Nederlandse .nl of Belgische .be markt. De .com .net en .org zijn geschikt voor internationale sites in alle landen.

Ga dus geen .de extensie registeren als jij een Belgische site gaat maken.

Als de landcode al geregistreerd is kun jij ook voor de .com .net .org gaan. Deze extensies worden goed ondersteund door Google in alle landen ongeacht wat voor taal jij gaat gebruiken.

Maak jij een Belgische website op een .com domeinnaam dan wordt de site getoond in de Belgische versie van Google. Kijk zelf eens in Google naar de extensies die jij het meest ziet, dit zijn de extensies die jij ook wilt voor jouw eigen domeinnaam.

Wat je niet moet doen

Een domeinnaam moet simpel zijn en gemakkelijk te onthouden. Maak jij mond op mond reclame voor jouw site dan wil je natuurlijk wel dat de betreffende persoon de site kan onthouden en correct kan spellen. Hou het daarom zo simpel mogelijk.

Ga geen vreemde tekens of veel streepjes toevoegen, gebruik geen rare spelling. Domeinnamen met streepjes -, zie je steeds minder vaak in Google gebruik ze daarom liever niet. Het is soms erg verleidelijk om streepje toe te voegen in een domeinnaam omdat de domeinnaam die je graag wilt hebben al geregistreerd is en de versie met een streepje er in nog niet.

www.goedkopeautobanden.nl  = goed

www.goedkope-autobanden.nl = liever niet

www.goed-kope-autobanden.nl = absoluut niet doen

Hoe vaak zie jij een domeinnaam met drie streepjes in Google?  Juist bijna nooit!

Gebruikt ook liever geen nummers is plaats van woorden.

www.hosting4you.nl   spreek je uit als www.hostingfouryou.nl

domeinnamen met nummers erin zie je ook niet zo vaak op de eerste pagina van Google, gebruik ze daarom liever niet.

Al deze tips helpen jou om een domeinnaam uit te zoeken die een kans heeft om een goede positionneren in te nemen in Google. Uiteraard zijn er nog veel dingen die helpen bij een goede positionering in Google, een goed begin is het halve werk!

Stel jij wilt niet veel bezoekers om wat voor reden dan ook, dan kun jij al deze tips negeren.

Ga verder met het registeren van een domeinnaam met hosting