Domein registeren met hosting

Nu je weet waar een domeinnaam aan moet voldoen is het tijd om daadwerkelijk de uitgezochte naam te registeren en een hosting pakket daarbij uit te zoeken. En natuurlijk WordPress installeren in dit hostingspakket.

Wat jij graag wilt is een hostingbedrijf die gebruik maakt van Cpanel.  Cpanel stelt jou in staat om WordPress of een ander CMS op jouw site te installeren met slecht twee klikken.

Jij klikt het gewenste CMS aan (1), daarna wordt er om een bevestiging gevraagd (2), de installatie is begonnen.

Niet alle hosting providers maken gebruik van Cpanel. Daarbij kunnen hosting providers het Cpanel ook aanpassen. Niet alle hosting provider hebben een zogenoemde One Clik Installer in hun Cpanel geïnstalleerd. Ook zijn er hosting bedrijven die in plaats van de One Clik Installer een eigen installer hebben dit heet dan bijvoorbeeld Script installer of CMS installer.

Zonder Cpanel en de One click installers is de installatie van WordPress wat omslachtiger. Allereerst moet er een database worden aangemaakt via phpMyadmin en daarna moet WordPress gedownload worden via wordpress.com, het bestand uitpakken en daarna via een Ftp-programma (gratis) uploaden naar de server.

Daarna dien het wp-config.php bestand geopend te worden met Notepad++ (gratis), in dit bestand vul jij de gebruikersnaam, naam van de Database en wachtwoord in die jij eerder hebt aangemaakt en upload je het bestand via Ftp naar jouw server.

Al deze stappen zijn niet nodig met een One click installer. Deze installer maakt zelf de databse aan, upload WordPress naar jouw server en vult de juiste gegevens in in het wp-config.php bestand. Wel zo makkelijk!

Hosting met een One click installer (gemakkelijke installatie)

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Er zijn een zee aan hosting bedrijven beschikbaar waar je een domeinnaam kunt registreren en je website hosten en WordPress of een ander CMS met een paar klikken kunt installeren. Argeweb is daar een van.

Argeweb biedt hosting aan met het eerst jaar een gratis domeinnaam van af €2,49 voor de eerste maand daarna betaal je €5,95 per maand. Na het eerste jaar betaald je nog steeds €5,95 per maand maar moet je ook betalen voor de registratie van je domeinnaam die je het eerste jaar gratis kreeg. Dit is van af €4,99 per jaar afhankelijk van de gekozen extensie.

Mogelijk kosten plaatje

  • Hosting 1e maand €2,95 resterende 11 maanden €5,95 = €68,40
  • Domeinnaam 1e jaar gratis daarna per jaar voor .nl €9,95, .com €14,95, .be €18,95. Prijs is afhankelijk van gekozen extensie.

Totaal

  • 1e jaar hosting = €68,40  met .com = gratis, totaal: €68,40
  • 2e jaar hosting = €71,40 met .com = €14,95, totaal: €86,35

Op de site van Argeweb heb jij Wordpess hosting en niet WordPress hosting, hier is geen verschil. Dit wordt alleen aangeven omdat WordPress immens populair is en daarom geven zij aan dat hun hosting geschikt is voor WordPress.

Ga naar www.argeweb.nl/webhosting/webhosting-pakketten en neem het €2,49 per maand abonnement. Jij kunt later altijd nog over stappen op een groter hostings pakket als dit nodig blijkt te zijn.

Na het uitzoeken van jouw domeinnaam en hostingspakket kun jij de instructies opvolgen die jij van Argeweb krijgt. Als jij er niet uit komt kun jij altijd contact opnemen met de helpdesk van Argeweb, zij zijn er om jou te helpen.